Çok teşekkür ederim canım Gamaro <3
Castaneda diye diye sen de terimlere epey aşina olmuşsun. Hatta seriden okumuşsundur da bir parça kimbilir 😉 Gerçek doğamız görücüdür, ona yaklaşıp yaklaşıp uzaklaşırız. He ama iş nedir? Orada istençli kalabiliyor musun?!
12 seriyi de okuyunca, Castaneda'nın geçirdiği dönüşümün ne kadar büyük olduğunu bilinç ve bilinçaltı düzeyde hissedersin.
Bilirsin Matrix'te Trinity'nin Neo'dan önceki sevgilisi, gerçek olmadığını, makineler tarafından kontrol edildiğini bildiği halde Matrix'in haz, tutku, maddiyata bağımlı aldatıcı dünyasına dönmek ister ve ekibe ihanet eder. @sonsuz'dan çokça dinlediğim bir arkadaşı da öyleydi; "Her şeyi enerjisel görüp de napıcam oğlum kadını kadın gibi görmeyince" minvalinde sözlerine çok gülerdik. Yani aldatıcı bir dünyada, aldanan varlıklar olarak yaşadığımızı bilmek istemeyiz, görmek de istemeyiz. Rahatsız edicidir de yani bu elbette. Ama!..
Neyse Castaneda, büyücülük, savaşçılık derken az alay konusu olmadım değil. Eden bulur derler bizde bunun bir de karması var haaa... hayat aktı (bunu çok duyacaksınız benden) benimle alay eden kardeşlerimin elinde Erk Öyküleri'ni görmüş biriyim ben. Herkesin bir zamanı var, ben Castaneda'dan çok faydalandım ama oradan da akış aktı, geçtik gittik.
O yüzden açık ama farkında kalmak yargılamanın, eleştirmenin, küçümsemenin yüklerini taşımaktan çok daha akıllıca ve keyiflidir.