Bundan yaklaşık 7-8 yıl önce arada bir böyle göz kararmaları, tansiyon düşmeleri, kalp aritmisi, soğuk terleme gibi belirtileri olan bir durum geliyor başıma. Kısa süreli ataktan sonra (3-4 saniye) geçiyor. Birazdan bir daha geliyor falan. Benim de bir sivrisineğe kafam takıldı onu avlayayım derken (tavana bakıyorum) kendimi zamansız mekansız bir duyguyla yerde uyanırken buldum. Meğer bayılmışım, düşerken de kaşı gözü biraz dağıtmışım masaya çarpıp. Tabi hiç bir şey hatırlamıyorum.
Ertesi gün doktora gittim durumu anlattım. Düşük tansiyonun vardır bayılırken, düşerken dikkat et dedi gönderdi. Tabi cevap kesmedi beni emar çekineyim dedim. Epilepsi gibi bir şeyler olabilir mi falan diye. Çünkü bayılma veya atak anlarında böyle bir enerji dalgası yükselmesi bir kasılma veya gevşeme gibi durumlar oluyordu. Beyinde sorun çıkmadı. Panik atak şüphesiyle beni psikiyatra gönderdiler. Çünkü o bayılma veya atak anlarında görüler falan görüyorum. (Hoşuma da gidiyor sanki bu durum) Psikiyatr ilaç verdi bir süre kullandım hiç bir işe yaramadı. Ne ataklar geçiyor ne beni rahatlatıyor ilaç.
Durumu anlatırken bir doktor arkadaşa; dedi ki kalp aritmisi varsa önemli sen bi kardiyolojiye görün dedi. Buldum güzel bir check up girdim. Her şeye bakıldı kalple ilgili falan. Doktor en sonunda dedi ki senin kalbin atımları brugada sendromuna uyuyor. Ajmalin testi yaptır dedi.
Testten önce başka bir profesör buldum ona sordum. Brugada sendromu dedi bir kardiyoloğun hayatında belki bir iki kez rastlayacağı bir şeydir dedi. Başka bir ritim ilacı verdi gönderdi. Daha kötü olmaya başladım. Yeniden başka bir profesöre gittim o beni işte test için başka hastaneye yönlendirdi. Bir gün yoğun bakımda denek gibi 10 doktorun önünde teste girdim falan. Neyse teşhisi koydular brugada diye ertesi günü pil takmaya çalıştılar. Oradan kaçtım hemen. Başka doktor pil çare değil dedi falan. Bir başkası çözümü yok dedi, yakmak gerekir diyen oldu.
Durumlar böyle gelişti işte. Binde bir görünen uzak doğu ve genetik kökenli ismi büyücülüğü çağrıştıran bir hastalığım var. Başlığı da aramalarda çıksın da başka benim gibi kimler var görmek için öyle koydum. Uzak doğuda adı sessiz ölüm diye geçiyormuş çünkü uykuda götürüyormuş sessizce.