Hangi gerizekalı icat ettiyse, şu video gösterici uygulamalarda, pause/play, ileri/geri durumlarında; "bu salak şimdi neye bastığını göremez, ekranı karartayım da, şu salak pause işaretini belirginleştireyim diye..."
Evet, önemli olan tek şey o pause işareti. Hiç gösterme bile. Anlar onu yapan.
Niye pause yapar insan. Çoğu zaman birşeyi daha iyi görmek için, altyazıyı kaçırmıştır vs. Ara vermek için de yapabilir, duraksamak için falan. Ama hiçbir durumda gidip pause simgesini görmek için yapmaz. Bana ne simgeden. Biliyorum ben ne yaptığımı. Hep yaptığım şey zaten. Ama sahneyi, altyazıyı görmek için 6'ya kadar saymam gerekiyorsa, sen o küfrü hakediyorsun demektir, kusura bakma. Veya bak.
Bazı şeyler herkes tarafından kullanıldığı halde, çok gerizekalı bir tarzdadır.
Bu karartmalardan bezmişken, daha kötüsüne de rastladım, ekranın üstünü de karartıyor. Bir de geri tuşuna basınca, geri almıyor bir daha basıyorsun. Hem karartıyor, hem de bir daha bastırıyor. Sonra geri aldığın sahne karanlıktan kurtulana kadar zaten 3-5 saniye geçiyor ve geri alışın da bir işe yaramıyor.
Çok büyük şirketlerin bu kadar saçma sapan iş çıkarması ilginç.
Ha bak, ios arayüzünde ekranın parlaklığını arttırmak/azaltmak istiyorum, ama o sırada ekranı blurlaştırıyor (neden, "çünkü şu an başka arayüzdesin" i vurguluyor). İyi de ben gerçek ekranı görerek karar versem ne kadar aydınlık gerektiğine daha iyi değil mi? Bu blurlaştırma, karartma falan gereksiz şeyler. Belki birşeye bakacağım veya karşılaştıracağım, gerçek, o sıradaki varolan görüntüyü niye çöp ediyorsun ki? Dursun işte.