Hiç kimse bir ada değil (insanların tamamen kendi başına var olamayacağı, gelişmek için başkalarının eşliğine ihtiyacı olduğunu anlatan bir deyim).
✍️Sosyal yaratıkları ve ancak gerçekten özgün benliğimize kavuşursak sevdiğimiz insanlarla
derin bir bağ kurabiliriz.
Bu, üzerine kolektif "biz" ya da kendimizden daha engin bir şeyle birlik kurabileceğimiz temeli yaratır.
Yol boyunca, kendi yolculuğunuzun neresindeyseniz sizi karşılayacak kılavuzlar ve araçlar oluşturdum.
Bu dönüşüm yolculuğuna başlamak için tüm ihtiyacınız bilinçli benliğiniz, derine inme arzunuz ve değişimin kolay olmadığını, yolun da bazen engebeli olduğunu anlamak.
Burada kolay çözümler yok ve çoğumuz sihirli değneklere inandığımız için bunu kabul etmemiz zor.
✅Çalışmak adı üstünde: çalışmak. Kestirme yolu yok ve kimsenin sizin için yapabileceği bir şey değil.
✅Kendi iyileşmenizin aktif bir katılımcısı olmak rahatsız edici ve hatta korkutucu olabilir. Ve son olarak kim olduğunuzu ve ne yapabileceğinizi öğrenmek sadece güç kazandırmakla ve dönüştürücü olmakla kalmaz, en derin deneyimlerinizden biri olur.
Çalışmamı izleyen bazı kişiler hakikatleri güzel, rahat battaniyelere sararak sunduğumu söylerler.
Bunu bir iltifat olarak alıyorum ve buraya bir gerçek bırakıyorum: Çok rahat diye bir şey yok.
Zorlanma olmaksızın iyileşme nadiren gelir. Bazen acı verici, korkutucu da olabilir.
Size zarar veren ve sizi geride bırakan hikayeleri koyvermeniz anlamına gelir.
Bir parçanızın bir başka parçanın doğabilmesi için ölmesi anlamına gelir. Herkes daha iyi olmak istemiyor ve bunda sorun yok.
Bazı insanların hastalığa
bağlı bir kimliği olur. Diğerleri gerçek iyilik halinden korkar çünkü o bilinmeyendir ve bilinmeyen öngörülemez.
Hayatınızın tam olarak nasıl görüneceğini bilmek rahattır, bu gerçeklik sizi hasta etse bile.
✅Zihinlerimiz aşinalık arama makineleridir. Aşina olan kendini güvende hissettirir; ta ki kendimize rahatsızlığın dönüşümün geçici ve gerekli bir parçası olduğunu öğretene kadar.
Bunu yolculuğa hazır olduğunuzda bileceksiniz.
Alıntı
#Psikoloji