Ben burada, sosyolojik çalışmaların , sinifsal anlalizlerin, ya da kültüre dair ellem tutulur akademik saygın yayınların haricinde, hatta onları da asaçak ne söyleniyor ve ne öneriliyor anlamış değilim.
Negatife koyarsak, ornegin cocuklar uzerine puskurtulern dini ufuruklerin ya da teolojik cikarimlarin en has ve faydali olanlarimda dahi, modern psikoloji ve çocuk psikiyatrisini aşan ne vardir ki... kaynağımızi bi yoklama ya da degistirme seçeneğini goze alma gereğini hissedelim.. der gibi.
Siddet ve nesnesi..
Saçma sapan, laf kalabalığı istatistikler.
Dünyadaki korsan sayisinin 1800 li yıllardan itibaren dramatik bir şekilde azalması ile ortalama yaşam süresinin ayni dönemden itibaren anlamli bir şekilde artmasını da yan yana koyarsan sanki bir biri iliskililermis gibi görünür grafik olarak. Eee?
Ben daha once de söyledim, her yıl erkekler tarafından öldürülen kadın sayısının binlerce kati sayida erkek öldürülüyor erkekler tarafından. Hem de bazen okeyde tas çalmak gibi dandik sebeplerle. Yani? Kadına şiddete baska gozle mi bakmamız gerekiyor şimdi?