Aslında misafirin sorusu "öylesine" gibi görünüyor ama haklı olamaz mı?
Eğer "kaynak" diyerek para/güç/statü kastediliyorsa, bunların hepsi
bir şekilde "paradır" yani sonuçta. Bir kıro "ben de kaynak sağladım işte" diyorsa
neyi eksik ya da yanlış yapmış oluyor?
Ben kendi kafamdakini anlatayım. Sizin "kaynak toplamak" dediğiniz şeyi ben başka bir şekilde yaptım olasılıkla. Öncelikle kız/kadın peşinde koşarak "uygun" birinin bulunabileceğine pek inanmıyordum. "Uygun" kişiyi anlayabilmek için, "kendimi tanımam" gerektiğine inanıyordum. Bunun için de gelişmem gerekiyordu. Ama bu amaç bakiydi. Yani biriyle tanışmak için değil.
Fakat "kaynakları" para/güç/statü üzerine kurmadım. Tabii bunlar da gerekliydi bir oranda, ama yeterli değildi bana göre.
Ben kaynakları daha geniş tuttum;
4.ruhsal/inançsal (çerçevesiz düşünceler)
3.zihinsel/düşüncesel
2.duygusal
1.fiziksel
Sizin bahsettiğiniz para/güç/statü ve hatta fiziksel yakışıklılık/güzellik/çekicilik kavramlarının hepsi, bana göre fiziksel düzeye karşılık geliyor.
Bence her üst düzey bir alttakinden 2 kat önemli. Yani fizikselin önem derecesi 1 ise, duygusalın 2, zihinselin 4, ruhsalın 8 bana göre. Tabii karşıdaki bir insanda, bunları tanıyabilme zorluğu da aynı katsayılara sahip.
Sonra da şuna inandım. Kendimi ne kadar geliştirirsem, kendimi o kadar iyi tanıyabilirim. Kendimi ne kadar tanıyabilirsem, başka birini de, o oranda iyi tanıyabilirim. Ve hatta bunları yaptıkça, bana uygun kişiyi hayatıma çekecek bir mıknatısı da giderek o oranda güçlendiririm. Ki öyle de oldu.
Bu sistemdeki temel sorunlardan biri bence şu. Eğer "çok satacak kitabı" yazmaya çalışırsanız, büyük olasılıkla o kitabı yazamazsınız. Ama "iyi bir kitap" yazmaya çalışırsanız, hem iyi hem de çok satan bir kitabı yazabilirsiniz. Yani amaç salt maddesel/rasyonel olunca, sezgisel aklı ikna edemezsiniz ve ilham da bulamazsınız.
Bu açıdan bana göre birçok şey yanlış. Mesela "İşletmenin amacı kar elde etmektir" derseniz başka, "İşletmenin amacı fayda üretmektir, ve yan ürün olarak da kar elde eder" demek bambaşka iki motivasyondur.