Ayrıca dikkat ettim, düşünceli'nin mesajlara cevap verişi son derece seçici bir filtrelemeye tabi..
Oikos ve agnostik 'in son.sorularını yanıtlarken bu filtreyi gördük ( ki inat edip inkar ederse kendi mesajlarımdan da en az 10 tane örnek getirebilirim)
Görelim..
Kendisine hitaben yazılmış;
"Beni Kaynuka bilir misin ?
Medine’de yaşayan üç yahudi kabilesinden biri... Neymiş müslüman olmamışlar, çarşıda müslim bi kadını sıkıştırmışlar. Hepsini kapsıyor, halbuki yapan ya bir ya iki kişidir. Mahalleye saldırıyor. Kim öldü kim kaldı bilinmiyor. Sonuçta 700 yahudi erkeği tutsak edip "ya infaz ya malınız" diyor. Önemli miktarda silah, zırh yanında tüm paralarını ve karı ve kızlarını alıp erkekleri sürgün ediyor.Bitmedi.
Aynı zalimliği Benî Nadîr ve Benî Kurayza kabilelerine de yapıp Medine'den kovuyor....
....Kardeşim bütün yahudileri münferit bir suçtan suçlayıp öldüren kovan ben miyim?
Bir alevi münferiden bir sünniyi öldürse toplaşıp tüm alevileri öldürecek sen DEĞİL MİSİN?"
Bakın, yukardaki metin ( ya agnostik'in ya oik0s'un, karıştırmis olabilirim) kendi konteksi içinde gayet mantıklı ve kronolojik olarak ilerlerken, yani aslen neyi kastetigi, hangi vakialarin hangi olguyu genelleyip soru haline getirdiği çok açıkken.. Sadece son cümlesi alintilaniyor ve bunun üzerinde tepiniliyor.
Hem de ne tepinme..
Hayirrrr!
Aslaaaa!!
O Alevileri asıl kurtaracak olan benim!
Gerekirse iman dolu gogsumu siper ederim!
Yahu..
Biz sana bunu mu sorduk?
Onca satırdan anladığın bu mu?
Bu nasi bı etik blöftür yav??
Bı de sonuna kurdela takıp sinirli bir fiyonk atıyor , siz benim kadar olabilecek misiniz gorceez bakalım heyhaaat!
Poff..