Benim anlamadığım sey; metafizik var dediğimizde, metafizik yok dedigimiz duruma oranla neyi daha fazla ya da yeni olarak açıklıyoruz?
Ve asıl soru (ki bu daha kritik) metafizik var dediğimizde, metafizik yok kabulü ile kurulmuş bir paradigmanin aciklayamadigi neyi açıklamış oluyoruz? Ya da yapamadığı neyi yapmış oluyoruz?
Bunlar uzun uzun tartışılmıştı, ilginçtir, misafirin yorumlari bana kavram diyalektigini anımsatıyor diğer bütün benzer yorumlar gibi. ( Saul'un mektuplarını oluyir gibi oluyorum bazen de.. metafizik var dersen yok oluyor, ama görünce de yok oluyor, vs.. totolojiden ibaret)
Son olarak,
Rüyalar kısmı ilgimi cekti.
Bir süredir internette din değiştirenlerin hikayelerini dinliyordum.
Yüzden fazla kişiyi dinlemisimdir
Bunların hepsi ölüme yakın deneyim yasamis,.kalbi durmuş, resusitasyon ile geri çevrilmiş insanlar. Ve bir şekilde o sinirda durumdayken rüya benzeri deneyimleri oluyor.. ve hakikatı buluyorlar.
Olayın matematigii ise söyle;
21 adet musevi isa'yi gormus ve mesih ona.gercegi gostermis.
17 adet Hristiyan Muhammedi görmüş ve islamin hakikatine varmış.
19 adet Müslüman isa'nın kendisini kucaklamaya ile aydinlanip hristiyanliga gecis yapmış.
11 adet ateistin 4 tanesi musayi görüp yahudilige, 3 tanesi isa yi görüp hristiyanliga, 2 tanesi Muhammedi görüp İslama hicret ederken, 2 tanesi ise Osho ile bizzat tanışmış.
Xenix'ten istatistiki birnyorum alalım.
Evet neydi..
Sonlu sayıda bileşenden murekkep sistemlerde deterministik topac cevirmeceler.