Fettulahci tayfa için dahilleri konusunda bir şüphem yok.
Ben bu fettos üzerine 12-13 yıl önce, hoca efendi hazretleri saygı ifadesi herkesin dilindeyken (hatta böyle demeyenleri doverlerken) çok sayıda yazı yazmıştım.(Sonsuz bilir)
Bir kısmı taşak gecmek ve eğlence maksatlı, bir kısmi Kemalistlerin ellerinden aldıklari devletleri üzerine, bir kısmı ise hitabet tekniğine yonelik (anlamlı hicbirsey söylemeden insan nasıl hipnotize edilir) oldukça detaylı analizler iceriyordu.
Diyeceğim, ben bu adamı iyi bilirim.
Bunu sadece teorik ve düşün dünyası açısından söylemiyorum.
Onun bir yalanı nasıl söylediğini, ya da daha kötüsü: bir miktar doğru ile bir miktar yalanı nasıl ustaca bulamaç edip de kafa patlattigini , beyin siktigini gayet iyi bilirim.
15 temmuz sonrasında, Amerikan CNN 'ile yaptığı bir röportajı izlemistim.
Gazeteci sordu;
Darbe girişimini siz mi yaptirdiniz?
Cevap;
Eğer ben, çevremden herhangi birine, ya da Türkiye'deki herhangi bir insana telefon açıp, ya da bir mektup yazıp darbe yapın dediysem, Allah beni cehenneminden sonsuza kadar çıkarmasın!
Öhm..
Farkettiniz mi cakalligi?🙃
Neyse, burası aşikar.
Lakin perde arkasında, ya da bulanık görünen aynı su birikintisinde, bulanikligin müsebbibi olarak tek bir el mi vardir, yoksa birden çok mudur?
Bu coğrafyada birden fazla elin karışmadığı tek bir bulanıklık bile yoktur.
Mesela 17-25 Aralık..
Yargı eli ile darbe girişimi mıdır?
Öyledir.
Lakin ortada devasa bir yolsuzluk suçu da var mıdır?
Vardır.
Şu haliyle; şuh ve seksi kadın komşusunu röntgenlemek ve beraberinde mastürbasyon yapmak (ya da çıplak pozlarını sonradan ona karşı kullanıp şantajda bulunmak) için son model dürbün ve kameralar ile her gece pusuya yatan bir adamın, tefsadufen
bir üçüncü yabancının eve gelip kadına tecavüz etmesini kayda almış olması ile olusan fenomene ne denir?
Ne denir bilmem..
Lakin hakimin soracağı soruyu bilirim.
Deliller (kamera kayıtları) hukuka uygun alınmış mıdır?
E alınmamıştır.
Dava usulden düşer elbet.
Bunlar, besin zincirinde birbirlerinin eti ve günahlari ile beslenerek hayatta kalabilen leş yiyicilerdir. (İktidar paylaşımında anlaşmamis ve düşman olmuşlardır)
Araya fırsattan istifade kaynak yapan kemalist, askeri aristokrat ya da sadece kişisel nefreti olanlar da olmuş mudur?
Olmuştur.
Birbiri ile örtüstirmekte zorlandığımız pek çok ayrıntı var.
15 temmuz ile ilgili pek çok detayın ne olup ne olmadığını belki bi 30 yıl sonra öğrenebiliriz.
Ya da hiç ogrenemeyiz.